Bedane antara post insulator lan suspensi insulator

     

        Isolator pos: yaiku kontrol insulasi khusus, sing bisa nduwe peran penting ing jalur transmisi overhead. Ing jaman wiwitan, post insulator biasane digunakake kanggo tiang listrik, lan kanthi bertahap dikembangake saka pungkasan kabel sing gegandhengan karo tegangan dhuwur menara kanthi akeh isolator sing digantung, sing biasane digawe saka silika gel utawa keramik kanggo nambah jarak creepage. Dheweke diarani insulator. Insulator ing jalur transmisi overhead kanthi rong peran dhasar, yaiku kawat dhukungan lan nyegah punggung saiki, loro fungsi kasebut kudu dijamin, insulator ora bakal owah amarga kahanan beban lingkungan lan listrik nyebabake macem-macem stres listrik lan mekanik lan kegagalan, utawa ora bakal duwe peran penting ing insulator, bakal ngrusak kabeh panggunaan lan umur operasi.

                                   post insulator2 (2)

        Isolator suspensi umume digawe saka komponen insulasi (kayata bagean porselen, bagean kaca) lan aksesoris logam (kayata sikil baja, tutup besi, flensa, lan liya-liyane) sing dipasang utawa dijepit kanthi mekanis. Insulator digunakake ing sistem tenaga. Umume kalebu insulasi eksternal lan kerja ing kahanan atmosfer. Konduktor eksternal live saluran transmisi overhead, pembangkit listrik lan gardu listrik, lan macem-macem peralatan listrik didhukung dening insulator lan terisolasi saka bumi (utawa obyek lemah) utawa konduktor liyane sing potensial bedane.

a5f4685257e006061a8d9c567ce4d21

 


Wektu kiriman: Aug-15-2020